Cases Visuele identiteit

Cases Nationaal Militair Museum

Alles op één lijn.

Het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg vertelt over heden, verleden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht. In het museum zijn de collecties van het voormalig Legermuseum Delft en het Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg samengevoegd. Tegelijkertijd met de visuele identiteit van het NMM ontwikkelde Fabrique ook de stijl voor de drie overige defensiemusea; het Marechausseemuseum, het Mariniersmuseum en het Marinemuseum. Daarnaast maakte Fabrique ook de app, de interactives en de website van het NMM.

Vraag

Ontwikkel één visuele identiteit voor het NMM en de Defensiemusea, aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Oplossing

Het nieuwe Nationaal Militair Museum geeft een kijkje in de anders zo gesloten wereld van defensie. Deze openheid zie je terug in het ontwerp van het gebouw en was ook het uitgangspunt voor de visuele identiteit. Met een knipoog naar de heraldiek is het nieuwe logo robuust, en tegelijk open.

Door alle elementen op te bouwen uit één doorlopende lijn creëerden we een herkenbare en eigen vormtaal, die ook is uit te voeren in 3D of door te laseren. De doorlopende lijn verbindt de communicatiemiddelen en signing in het museum; het museum zelf verbindt heden en verleden, militairen en burgers, spelen en leren.

Door uit te gaan van “high endorsement” brachten we ook de verschillende logo’s van de Defensiemusea op één lijn. Ieder met een eigen kenmerkende kleur en historische symboliek, vormen ze toch één duidelijke visuele familie.

Resultaat

Een robuuste visuele identiteit die nog vóór de eerste paal van het NMM geslagen was het museum een duidelijk gezicht gaf; een stijl waarin de architectuur, de inrichting en de doelstellingen van het NMM samenkomen. De logo’s en de vormtaal verbinden de stoerheid van Defensie met de openheid en vriendelijkheid van de musea.

Het logo van het NMM is onderscheiden met een Red Dot Communication Design Award 2015 en genomineerd bij de European Design Awards 2015 en de Art Directors Club Nederland 2015.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!