Cases Visuele identiteit

Cases Unieke autonome identiteit

Unieke autonome identiteit

MUAC is een Mexicaans museum voor hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd op de campus van de UNAM, de grootste universiteit in Latijns-Amerika. Vanwege de unieke onafhankelijke status van de campus kan MUAC tentoonstellingen en projecten organiseren die in andere Mexicaanse musea niet mogelijk zouden zijn.

Vraag

Ontwikkel een onderscheidende identiteit die ons internationale status geeft tussen de andere toonaangevende musea voor hedendaagse kunst.

Oplossing

De ruimte die MUAC biedt was het startpunt voor hun nieuwe visuele identiteit. De ruimte om te leren, te creëren, te debatteren en culturele pluriformiteit te tonen. Bezoekers van MUAC worden altijd aangemoedigd om actief de verschillende inhoud ervan te verkennen: "Tijdens een bezoek aan MUAC kun je liefde én haat voelen, het is juist goed als je vertrekt met vragen en nieuwsgierigheid."

Een grid dat rechtstreeks is afgeleid van het museumgebouw vormt de kern van de nieuwe identiteit. Binnen dit strikte raster is er totale vrijheid. De 'A' (van 'Art') in het logo kan in eindeloze variatie worden ingevuld. Alle middelen die we hebben gecreëerd (zoals bewegwijzering, posters, boekomslagen en de website) zijn gebaseerd op dezelfde vrijheid binnen het strikte raster. Uitdagend, nooit statisch, altijd dynamisch.

We kozen voor Jungka als font. Dit lettertype is opgezet door Jung-Lee en Karel Martens, twee ontwerpers uit verschillende landen met eigen opvattingen: culturele diversiteit vastgelegd in een font. Kleuren kunnen vrij worden gekozen uit een spectrum op basis van 3 primaire kleuren en zwart en wit. In het beeldconcept wordt het raster gebruikt om details uit kunstwerken uit te vergroten.

Resultaat

Altijd toegankelijk, maar niet altijd begrijpelijk. Uitdagend zoals MUAC zelf.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!