Cases Visuele identiteit

Cases Altijd anders, altijd Erasmus.

Altijd anders, altijd Erasmus.

De Erasmus University Rotterdam is een universiteit met ruim 22.000 studenten, zeven faculteiten en twee bijzondere instituten. In 2014 ontwikkelde Fabrique de nieuwe visuele identiteit voor de universiteit, een stijl die we ook uitwerkten in verschillende middelen.

Vraag

Ontwikkel een identiteit die onze faculteiten en instituten de ruimte geeft om effectief te communiceren en die toch zorgt voor verbinding.

Oplossing

We gebruikten de handtekening van naamgever Desiderius Erasmus als uitgangspunt. We zoomen in op de handtekening, alsof we hem willen onderzoeken. Zo ontstaat een fascinerende vormentaal, die ieder op zijn eigen manier kan gebruiken.

Elke faculteit of instituut heeft een unieke vormenset en steunkleur. Deze kleur contrasteert met het overkoepelende ‘corporate’ donkergroen van de Erasmus University. Vormen en kleuren zorgen samen voor een onvervreemdbaar en herkenbaar beeld.

Resultaat

Een persoonlijke en buitengewone visuele identiteit. Geen uiting is hetzelfde, maar toch is alles van de Erasmus University met elkaar verbonden. En alle vormen tellen samen op tot datgene waarmee alles begon: de handtekening van Erasmus.

Bekroond met een Red Dot Communication Design Award 2014.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!