Cases Professionele interfaces

Cases Leren en ontdekken.

Leren en ontdekken.

Het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) presenteert een thematisch verhaal over de Nederlandse krijgsmacht voor een brede doelgroep: van gezinnen en schoolklassen tot defensie-experts en oud-militairen. Fabrique ontwikkelde een groot deel van de interactives in het nieuwe museum. Daarnaast waren we ook verantwoordelijk voor de visuele identiteit, de website en de app voor het NMM.

Vraag

Ontwikkel interactives die het museumbezoek verrijken en aansluiten bij de verschillende doelgroepen van het museum.

Oplossing

Installaties die de bezoeker op een uitdagende manier kennis laten maken met de Nederlandse krijgsmacht. Door veel aandacht te besteden aan detaillering, technische besturing, aankleding en multimediale beleving zijn de interactieve installaties niet alleen leerzaam, maar ook leuk.
We ontwikkelden interactives op verschillende niveaus; van inhoudelijke, leerzame opstellingen tot serious games. De games in de Xplore-ruimte voor kinderen zijn avontuurlijk en uitdagend, zonder dat ze vervallen in puur amusement of verheerlijking van geweld. Bij andere installaties in het museumgedeelte doe je echt kennis op over de Nederlandse geschiedenis en de rol van de krijgsmacht.

Resultaat

Schieten in een tank, vliegen in een F16, maar ook alles leren over NATO-taal en militaire insignes. De 29 interactives die Fabrique maakte zetten de bezoeker aan tot actie en maken van het museumbezoek een indrukwekkende beleving.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!