Cases Gezondheid en welzijn

Cases Positionering Zaans Medisch Centrum

Nieuw gebouw, herkenbare zorg.

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) had de zeldzame kans in volledige nieuwbouw de interactie met de patiënt opnieuw vorm te geven. Maar hoe? Mecanoo architecten ontwierp het gebouw en vroeg Fabrique voor het bepalen van de positionering van het ZMC en de richtlijnen voor de uitwerking van de positionering binnen een healing environment

Vraag

Hoe moeten we omgaan met interieur, interactie met patiënten, voeding, communicatie? Hoe maken we hier één geheel van?

Zaans Medisch Centrum - Sessie co-creatie Fabrique

Oplossing

Kernwaarden en beloftes waarmee mensen het karakter van het ZMC echt gaan voelen. En waarmee het ZMC binnen de complexe zorgomgeving een constante kwaliteit kan bieden. 

Door co-creatie met directie, arts en verpleging, architect en ontwerpers definieerden we zes merkbeloftes die het ZMC aan patiënten, medewerkers en belanghebbenden wil bieden. Naast aspecten die direct aan de zorg gerelateerd zijn betrokken we ook beloftes die onderscheidend zijn in de sector; zoals ‘aanwezigheid van positieve afleiding’, ‘focus op vitaliteit en spel’ en ‘contact tussen binnen- en buitenwereld’. 

Met moodboards op concrete uitwerkingsgebieden, zoals een zorgmoestuin, spelplekken of positieve afleiding in het interieur, vormden we de briefing voor het verdere ontwerptraject. 

Zaans Medisch Centrum - Moodboard ideeën Fabrique

Resultaat

Een manifest met concrete ideeën, gegoten in een boekje dat gebruikt is voor het vinden van sponsoring en de realisatie van alle ideeën.

Zaans Medisch Centrum - Glijbaan door Mecanoo

Meer weten?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!