Cases Gezondheid en welzijn

Cases Vind de pleegouder in jezelf.

Vind de pleegouder in jezelf.

In maart 2011 lanceerden het ministerie van VWS en Pleegzorg Nederland de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’, een multimediale campagne met als doel het werven van nieuwe pleegouders. Fabrique ontwikkelde pleegzorg.nl, de website waarnaar alle campagne-uitingen verwezen.

Vraag

Ontwikkel de nieuwe corporate website voor Pleegzorg die tegelijkertijd zorgt voor een goede online vertaling van de campagne.

Oplossing

Inspireren, informeren en motiveren. Voorafgaand is verkend uit welke doelgroepen de bezoekers van de site bestaan en welke behoeften deze verschillende groepen kennen.

We inspireren met echte verhalen van pleegkinderen en pleegouders. We informeren door uitgebreide informatie te plaatsen over de verschillende vormen van pleegzorg. En we motiveren om de test ‘ontdek de pleegouder in jezelf’ te doen en vervolgens het informatiepakket aan te vragen.

Pleegzorg.nl is in slechts zeven weken ontwikkeld met Scrum. Met ‘Rapid prototyping’ hebben we in Django snel een werkende site als praatmodel opgezet. We ontwikkelden ook een aantal Django-componenten speciaal voor Pleegzorg.nl, zoals de workflow rondom het aanvragen van
informatiepakketten die op basis van postcode automatisch gerouteerd wordt naar de instelling in de buurt.

Resultaat

In de eerste maand na lancering bekeken al 20.000 mensen via de test of zij geschikt zouden zijn als pleegouder. Maar liefst 4.000 potentiële pleegouders vroegen hierna het informatiepakket aan.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!