Wolfgang

Wolfgang app

Met Wolfgang kan een concertbezoeker muziek beter begrijpen en beleven. De vernieuwende app is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema.

  • Prijzen & Erkenning
  • iF Communication Design Award
  • Silver SpinAward
Wolfgang app

Begrijpen wat je hoort

Klassieke muziek toegankelijker maken: voor een jonger publiek, voor een breder publiek. Dat is het hoofddoel van Wolfgang. En Wolfgang wil de discussie stimuleren over de toekomst van levende muziek en de etiquette in de concertzaal.

Research in de concertzaal

We hebben Wolfgang uitgebreid getest in de concertzaal. Hoe reageren de mensen om je heen op de app? Door het scherm donker te houden zorgen we ervoor dat Wolfgang andere bezoekers tijdens een concert zo min mogelijk stoort.

Op het juiste moment

Terwijl de musici spelen, biedt Wolfgang uitleg en verhaal. Af en toe een blik op je smartphone is voldoende. De app vertelt je precies op het juiste moment wat je in de muziek hoort. In korte, goed getimede zinnen.

Wolfgang app design Fabrique

Van concertzaal naar de huiskamer

Wolfgang is gelanceerd op het Holland Festival 2015. Na de introductie is Wolfgang ingezet bij tientallen concerten. En we blijven Wolfgang doorontwikkelen. De app kan nu ook gebruikt worden bij radio-uitzendingen van concerten. Op weg naar een nieuwe standaard voor concertbeleving?

Samen met

Wolfgang is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema. We ontwikkelden Wolfgang in nauwe samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en met steun van Stichting DOEN en het VSBfonds.

Een mooi voorbeeld van geaccepteerde disruptie. De app kan zorgen voor een gedrags- en mentaliteitsverandering binnen de wereld van klassieke muziek.

Jury Spin Awards