HuisjeHuisje

Hoe kun je de vastgelopen markt voor huurhuizen weer op gang brengen? Woningcorporatie Ymere nam het initiatief om een platform voor vraag en aanbod te ontwikkelen. En vroeg Fabrique om deze ‘Tinder voor woningruil’ te maken.

Bezoek de website

De Tinder voor woningruil

‘Kun je woningruil in een app gieten?’ Deze hypothese hebben we getoetst in een design sprint samen met Ymere. Na een week stonden de uitgangspunten voor ‘HuisjeHuisje’ vast en lag er een werkende demo.

Digital transformation Huisjehuisje

Gebruikerstest

Deze demo is getest bij gebruikers. Snappen ze het principe? Wat zijn de obstakels? Met de testresultaten hebben we de demo verbeterd. En met de werkende demo kregen we andere partners over de streep, zoals WoningNet.

Huisjehuisje voorbeeld van de app en illustraties

Bingo!

Beeld en copy sluiten aan bij de intuïtieve interface: vriendelijk, eenvoudig en persoonlijk. Je swipet gemakkelijk door het aanbod. Met een simpele klik ‘like’ je een woning. Vindt de ander jouw huis ook leuk? Bingo! Via de app kun je chatten met de ander om een afspraak te maken.

Design huisjehuisje app voorbeelden.

35.000 downloads in 3 maanden

Bij de lancering kreeg HuisjeHuisje veel aandacht in de pers. Al snel was de app populairder dan concurrent woningruil.nl. Dit zijn de belangrijkste resultaten van de eerste 3 maanden na livegang:

225

likes

700

matches

10+

succesvolle ruilen