Cases

Cases Wolfgang

Begrijp wat je hoort.

Hoe bereik je een nieuw publiek voor klassiek? Met Wolfgang brengen we de concertzaal naar de 21e eeuw. De app verrijkt de concertbeleving met uitleg en verhaal. Een steen in de voorheen rustige vijver van het concertbezoek.

Een breder publiek voor klassiek.

Klassieke muziek toegankelijker maken: voor een jonger publiek, voor een breder publiek. Dat is het hoofddoel van Wolfgang. En Wolfgang wil de discussie stimuleren over de toekomst van levende muziek en de etiquette in de concertzaal.

Op het juiste moment.

Terwijl de musici spelen, biedt Wolfgang uitleg en verhaal. Af en toe een blik op je smartphone is voldoende. De app vertelt je precies op het juiste moment wat je in de muziek hoort. In korte, goed getimede zinnen.

Research in de concertzaal.

We hebben Wolfgang uitgebreid getest in de concertzaal. Hoe reageren de mensen om je heen op de app? Door het scherm donker te houden zorgen we ervoor dat Wolfgang andere bezoekers tijdens een concert zo min mogelijk stoort.

Abject idee of mooie disruptie?

Wat een abject idee. Dus niet meer ‘samen’ genieten, maar een zaal vol mensen die met hun mobieltje bezig zijn. De grootste ergernis en ellende van deze tijd.

Reactie op Facebook

Reactie op Facebook

Een mooi voorbeeld van geaccepteerde disruptie. De app kan zorgen voor een gedrags- en mentaliteitsverandering binnen de wereld van klassieke muziek.

Jury SpinAwards

Jury SpinAwards

Van concertzaal naar de huiskamer.

Wolfgang is gelanceerd op het Holland Festival 2015. Na de introductie is Wolfgang ingezet bij tientallen concerten. En we blijven Wolfgang doorontwikkelen. De app kan nu ook gebruikt worden bij radio-uitzendingen van concerten. Op weg naar een nieuwe standaard voor concertbeleving?

Samen­werking.

Wolfgang is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema. We ontwikkelden Wolfgang in nauwe samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en met steun van Stichting DOEN en het VSBfonds.

Team

Portret van Jari Versteegen

Jari

Versteegen

Art director

Portret van Marko Kruijer

Marko

Kruijer

Techniek

Portret van Bas Peschier

Bas

Peschier

Techniek

Portret van Lucas Moeskops

Lucas

Moeskops

Techniek

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Meer Innovatie

Van Gogh museum+Fabrique

Service design
on tour.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!