Cases Digital transformation

Cases Samen leren opnieuw uitvinden.

Samen leren opnieuw uitvinden.

Schooltas is een initiatief van ThiemeMeulenhoff, een top drie uitgever van onderwijsmethoden voor het primair en voortgezet onderwijs. Q42 en Fabrique werken constant aan de verdere ontwikkeling van de app.

Vraag

Ontwikkel een app voor tablet, laptop en pc die bestaande leermethoden ondersteunt.

Oplossing

Door contextmapping ontwikkelden we een cruciaal inzicht; voor acceptatie is het essentieel dat docenten controle hebben over hun ICT, en niet andersom.

We kozen daarom voor een vertrouwde basis als startpunt; de methode die ze door en door kennen. In exact het format zoals ze dat kennen; het boek. En (letterlijk!) daaroverheen ligt de toegevoegde functionaliteit, zoals prikkers om audio en video toe te voegen en te delen, en een schrift met aantekeningen en opdrachten.

Elke release komen daar weer nieuwe mogelijkheden bij, waarvoor continu een groeiend aantal scholieren en docenten input blijft leveren.

Resultaat

Een app waarmee docenten instant vertrouwd zijn en aan de slag kunnen. Die beschikbaar is voor iPad, Windows en als web-app, en zich steeds verder ontwikkelt. Met inmiddels tienduizenden enthousiaste gebruikers en geweldige ratings in de Appstore is Schooltas leading in het onderwijs.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!