Cases Digital transformation

Cases Prospery

Volledige online wealth manager.

Private banking is een vergrijzende business die aan de vooravond staat van grote veranderingen. Vanuit een corporate startup lanceerde ABN AMRO daarom Prospery. Deze nieuwe en volledige online wealth manager biedt digitaal vermogensbeheer in combinatie met persoonlijke coaching door gecertificeerde experts tegen een vast tarief ongeacht het geïnvesteerde vermogen.

Vraag

Help onze corporate startup met inrichten van ons innovatieproces, scrum, en validated learning. Ontwerp daarbij onze value proposition, onze naam, ons merk en onze identiteit en ontwikkel het UX en visuele ontwerp van onze website en apps.

Oplossing

Met een klein team versterkten we deze Corporate Startup van ABN AMRO door samen een framework voor design en development te ontwikkelen en hun team mee te nemen in methodes voor klantvalidatie. We implementeerden scrum en lean innovation, en ondersteunden in de breedte met onze ervaring in andere ventures, onder andere bij bureauselecties in Duitsland.

In dit proces van klantvalidatie hebben we stapsgewijs de value proposition aangescherpt. Uit in totaal 140 internationale interviews, surveys en Facebook ad-experimenten hebben we veel geleerd over de klantbehoeftes. Daarnaast hebben we een merk ontwikkeld en getest in de Duitse markt. Ten slotte hebben we dit vertaald naar een identiteit.

Door een framework te bouwen van designelementen kon samen met 5 technologiepartners in 11 maanden (!) een gebruiksvriendelijk webplatform gelanceerd worden. De apps volgen later dit jaar.

Resultaat

ABN AMRO is de eerste bank in Europa met een online wealth manager. Er staat een mooi platform live dat alle in zich heeft om te groeien, en een nieuwe vorm van vermogensbeheer neer te zetten voor een heel nieuwe doelgroep.

Bij de Dutch Interactive Awards werd Prospery 2 keer onderscheiden met een Silver Award: in de categorie Digitale transformatie en in de categorie Service!

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!