Cases

Cases HuisjeHuisje

De Tinder voor woningruil.

Daten, maar dan nét even anders. Dat is HuisjeHuisje. Samen met WoningNet, 26 woningcorporaties en technische partij CoolProfs ontwikkelde Fabrique een intuïtieve app die woningruil makkelijk maakt.

Een platform voor vraag en aanbod.

Hoe kun je de vastgelopen markt voor huurhuizen weer op gang brengen? Woningcorporatie Ymere nam het initiatief om een platform voor vraag en aanbod te ontwikkelen. Ymere benaderde Fabrique met het idee voor ‘een Tinder voor woningruil’.

Starten met Design Sprint.

‘Lukt het woningruil in een app te gieten?’ Met die werkhypothese gingen Ymere en Fabrique aan de slag. Door middel van Design Sprint legden we de basis voor ‘HuisjeHuisje’. We stelden de uitgangspunten vast en ontwikkelden een werkende demo.

Demo verbeterd na de gebruikerstest.

Samen met onderzoeksbureau Valsplat hebben we de demo getest bij gebruikers. Snappen ze het principe? Wat zijn de obstakels? Met de conclusies uit de gebruikerstest hebben we de demo verder verbeterd. 

Steeds meer corporaties doen mee.

De werkende demo hielp ook andere partners over de streep. WoningNet stapte in. Meer corporaties gingen meewerken. De 26 wooncorporaties die nu meedoen aan HuisjeHuisje beheren in totaal 336.000 huurwoningen.

Gecontroleerde huurprijs.

Gezamenlijk werd HuisjeHuisje in 11 Scrum-sprints uitgewerkt tot de definitieve app. De samenwerking van WoningNet en de corporaties zorgt voor zekerheid. De kans op toestemming voor ruil is groot. En door het koppelen van de databases is de vermelde huurprijs en het aantal vierkante meters bij de huurwoningen gecontroleerd.

Intuïtief en vriendelijk.

We hebben de app zo intuïtief en makkelijk mogelijk gemaakt. Beeld en copy sluiten aan bij de intuïtieve interface: vriendelijk, eenvoudig en persoonlijk. Ook na een match helpt de app huurders verder. Ze kunnen met elkaar chatten om een afspraak te maken.

HuisjeHuisje flow op mobiel HuisjeHuisje flow op mobiel HuisjeHuisje flow op mobiel

Bingo!

Je swipet gemakkelijk door het aanbod. Met een simpele klik ‘like’ je een woning. Vindt de ander jouw huis ook leuk? Bingo! Dan heb je een match. Via de app kun je chatten met de ander om een afspraak te maken.

35.000 downloads in drie maanden.

11.000 
huizen

225.000
likes

700 
matches

10+
succesvolle
ruilen

Bij de lancering in september 2017 kreeg HuisjeHuisje veel aandacht in de pers. Al snel was de app populairder dan concurrent woningruil.nl. 

HuisjeHuisje breekt op een slimme manier de markt voor huurwoningen open.

Team

Portret van Alejandro Garza Vivas

Alejandro

Garza Vivas

Front-end development

Portret van Anna Offermans

Anna

Offermans

UX direction

Portret van Bas Peschier

Bas

Peschier

Interactieontwerp

Portret van Lizz Zuyderduin

Lizz

Zuyderduin

Projectleiding

Portret van Matthijs Klinkert

Matthijs

Klinkert

Strategie

Portret van Stan Grootes

Stan

Grootes

Art direction

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel me terug

meer Digital transformation

De Key+Fabrique

De huurder als huisbaas

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!