Cases Digital transformation

Cases Samen zorgen simpel maken.

Samen zorgen simpel maken.

Hoe help je mantelzorgers met het verlagen van de regeldruk? Fello is een app voor iOS en Android waarmee je de dagelijkse zorg voor een familielid beter met elkaar kunt afstemmen.

Vraag

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers. Ze zijn gemiddeld drie uur per week bezig met organiseren en regelen. Dat komt bovenop de tijd voor échte zorg en aandacht! Omdat de samenwerking binnen families cruciaal is voor het geven van goede zorg, maakten Fello en Fabrique een digitale tool die het regelwerk versimpelt.

Fello app voor mantelzorgers

Oplossing

Een app voor mantelzorgers die ze kunnen gebruiken als bezoekplanner en taakplanner.

Alle afspraken rondom de zorg staan op één plek. Zo weet je precies wie, wat, wanneer doet. Bijvoorbeeld wie er meegaat naar het ziekenhuis en wie er kookt. De berichten staan overzichtelijk bij elkaar zodat de zorg makkelijker gedeeld kan worden met andere familieleden of buren.

Fello app voor mantelzorgers - tablet en smartphone

Resultaat

“Dankzij Fello is er geen ruis meer tussen mij en m’n zussen,” vertelde een van de gebruikers van de app. Maar ook dat er nu “een lagere drempel is om soms iets aan een ander te vragen.”

Het succes van de app is niet onopgemerkt gebleven. Fello stond in de finale van de ASN Bank Wereldprijs en won verschillende wedstrijden, waaronder Achmea HeldCare, Vodafone Mobiles for Good en de Delft Design Challenge.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!