Cases Digital transformation

Cases Fabrique op Dutch Hacking Health 2017

Twee innovatieve concepten voor de gezondheidszorg.

Het evenement Dutch Hacking Health 2017 bracht ontwerpers, programmeurs, ondernemers, zorgverleners én patiënten samen. Twee enthousiaste teams van Fabrique werkten een weekend lang aan slimme ideeën voor de gezondheidszorg. Met de twee concepten die we bedachten zijn we actief op zoek gegaan naar partners en sponsoren. Happy Heroes en GRIP zijn nu volop in ontwikkeling.

Vraag

Bedenk innovatieve oplossingen voor gezondheidsproblemen.

Hacking Health - Team Happy Heroes Fabrique

Oplossingen

Twee concepten. Eén voor minder overgewicht, één voor meer overzicht.

Happy Heroes is een laagdrempelige app die overgewicht te lijf gaat. Samen met een specialist van het GGD brachten we de problemen in kaart. Overgewicht begint vaak al op jonge leeftijd en kost de samenleving 3 miljard per jaar. Met ‘micro-challenges’ en beloningen helpt Happy Heroes het hele gezin in kleine, overzichtelijke stapjes op weg naar een gezondere leefstijl.

Wachten: daaruit bestaat het grootst deel van je dag in het ziekenhuis, zo vertelden patiënten ons tijdens de hackaton. Vanuit ‘patient centered care’ onstond GRIP, ons tweede concept. De app geeft ziekenhuispatiënten inzicht in het programma van die dag. GRIP ontsluit hun ‘zorgpad’ en biedt een overzicht van alle relevante informatie en activiteiten.

Dutch Hacking Health 2017 - Happy Heroes startscherm concept Fabrique

Resultaat

Twee veelbelovende concepten. Samen met onder meer het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gaan we de ideeën de komende tijd verder uitwerken.

Hacking Health - Team GRIP Fabrique

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!