Cases Digital design en development

Cases Van 800 sites er één maken.

Van 800 sites er één maken.

Wageningen UR is een Universiteit en Research centrum met 6500 medewerkers en ruim 10.000 studenten. Door alle samenwerkingsverbanden tussen de 9 research centra en 93 leerstoelgroepen van de universiteit was een wirwar aan verschillende sites en subdomeinen ontstaan. Tot Fabrique in 2012 eenheid bracht.

Vraag

Zet Wageningen UR online neer als dé autoriteit op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.

Oplossing

Niet langer de organisatiestructuur centraal stellen, maar de vraag van de bezoeker.

We organiseerden een aantal strategische workshops om tot de online propositie van Wageningen UR te komen. Door de hele stuurgroep in dit proces mee te nemen creëerden we draagvlak bij de brede organisatie. De resultaten werkten we in negen Scrum-sprints uit op locatie in Wageningen.

Alles wat Wageningen UR te bieden heeft wisten we te vatten in drie categorieën: Onderwijs & Opleidingen, Onderzoek & Resultaten en Expertises & Dienstverlening. Zo maakten we van de ruim 800 verschillende sites er één.

Resultaat

Eén aantrekkelijke site die de breedte van Wageningen UR zichtbaar maakt. Zelfs medewerkers waren verrast over hun eigen organisatie.

De website werd onderscheiden met een Dutch Interactive Award 2013 in de categorie 'Corporate'. "In deze categorie steekt dit initiatief met kop en schouders er bovenuit," stelt het juryrapport. “Er wordt een gezicht gegeven aan een anders onoverzichtelijk instituut. Je krijgt zin om te studeren!”

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!