Cases Digital design en development

Cases Ontmoet Vincent

Ontmoet Vincent.

Het Van Gogh Museum beheert de grootste collectie van schilderijen, tekeningen en brieven van Vincent van Gogh ter wereld. Met deze unieke collectie brengt het museum ieder jaar honderdduizenden bezoekers oog in oog met Vincent Van Gogh. Samen met technische partner Q42 ontwikkelde Fabrique in 2014 de nieuwe website voor het museum.

Vraag

Ontwikkel een website die de missie van het museum ondersteunt: het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken om hen te verrijken en te inspireren.

Oplossing

Veel bezoekers komen maar één keer naar het Van Gogh Museum, en vinken het dan af op hun bucketlist. Maar het museum wil meer; het Van Gogh Museum wil hét kennisinstituut zijn over het leven en werk van Vincent. We laten de bezoekers van de website daarom Vincent ontmoeten. Direct op de homepage.

De homepage is gesplitst in een deel met praktische informatie (‘Bezoek het museum’) en een inspirerend deel (‘Ontmoet Vincent’). Alle verhalen bij 'Ontmoet Vincent' zijn speciaal voor de website ontwikkeld en bieden iedere keer weer een nieuwe ingang naar het leven en werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten. De bezoeker kan kort door de interactieve verhalen bladeren, of eindeloos dwalen door alle zijpaden en verwante kunstwerken.

De responsive website is tablet first ontworpen; met grote bedieningselementen en lekker leesbare tekst. De zorgvuldig gekozen kleurthema’s sluiten aan bij de kleurrijke werken van Van Gogh.

Resultaat

Een website met prachtige verhalen die de passie en bezieling van Vincent voor een nationaal en internationaal publiek over het voetlicht brengen. De verhalen nemen je mee naar de wereld van Vincent van Gogh, zijn tijd, zijn zoektocht naar het allerhoogste en zijn overwinningen en teleurstellingen. Vangoghmuseum.nl is een website die niet alleen informeert, maar vooral ook inspireert, verrijkt en verleidt tot een nieuw bezoek aan het museum.

Bekroond met een Gold European Design Award 2015, een Silver International Design Communication Award en genomineerd bij de Dutch Interactive Awards 2015.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!