Cases Digital design

Cases Waterleiders van de toekomst.

Waterleiders van de toekomst.

UNESCO-IHE is het kennis- en opleidingscentrum voor water van UNESCO. Het instituut leidt professionals uit ontwikkelingslanden op tot méér dan wateringenieur. Het instituut leert ook goed om te gaan met politiek, management en bestuur om te bouwen aan blijvende oplossingen. Zo creëert UNESCO-IHE de waterleiders van de toekomst. Fabrique ontwikkelde in 2013 een nieuwe website voor het waterinstituut.

Vraag

Ontwikkel een site die vorm geeft aan UNESCO-IHE als hét waterinstituut; een hechte internationale gemeenschap van waterprofessionals. En zorg voor een site die overal en altijd snel laadt op alle devices.

Oplossing

Feiten koppelen aan mensen, en kennis verbinden aan het internationale netwerk. Bij vrijwel ieder project of opleiding zijn de onderzoekers en staf zichtbaar en klikbaar.

We hielden rekening met het gebruik van mobieltjes en de lage bandbreedte in ontwikkelingslanden; de site is volledig responsive en heeft een korte laadtijd. De informatie is handig gedoseerd, waarbij we trapsgewijs uitgingen van scannen/lezen in 3, 30 en 300 seconden.

De bestaande - ietwat strenge - huisstijl werkten we uit tot een frisse webstijl die het instituut toegankelijk en tastbaar maakt.

Resultaat

Een site op basis van het open source CMS Drupal die onder alle omstandigheden stand houdt; unesco-ihe.org overbrugt cultuurverschillen, werkt op alle devices en laadt ook bij lage bandbreedtes. Unesco-ihe.org verbindt!

Meer weten?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!