Cases Digital design en development

Cases 365 dagen zinderende buzz.

365 dagen zinderende buzz.

Somerset House is een veelzijdig en vernieuwend centrum voor hedendaagse kunst en cultuur in Londen, dat ieder jaar meer dan drie miljoen bezoekers trekt. De activiteiten en faciliteiten van Somerset House zijn divers: van tentoonstellingen, studio's voor kunstenaars en restaurants tot openluchtconcerten op de 'courtyard'. Wij ontwikkelden een website die inspireert en verrast en scherpten ondertussen het merk Somerset House aan.

Vraag

Onze veelzijdigheid is onze kracht. Maar hoe brengen we dit over op het publiek? En hoe treden we zelf meer als merk naar voren, en niet als verzameling losse activiteiten?

Oplossing

Eindeloos ontdekken. Somerset House huist in een iconisch, maar ook vrij gesloten neo-classicistisch gebouw. We haalden spreekwoordelijk de façade weg en tonen het veelzijdige en baanbrekende aanbod van Somerset House. Door het verwachte en het onverwachte te combineren laten we zien dat er altijd iets te ontdekken valt.

We brachten structuur in het aanbod en eenheid in de communicatie. Alle losse onderdelen en activiteiten (het programma, de studio’s, de horeca) die eerst afzonderlijk communiceerden kregen één gezicht.

De bezoeker vindt gemakkelijk de praktische informatie over de agenda, openingstijden en tickets. En tegelijkertijd tonen we de veelzijdigheid van het aanbod door overal de inspirerende ‘vibe’ van Somerset House te laten voelen. Bijvoorbeeld op de achtergrond van het menu, waar de video je het gevoel geeft van een doorlopend cultuurfeest, 365 dagen per jaar.

Resultaat

Een website als culturele gids, waar je de zinderende ‘buzz’ van Somerset House op bijna iedere pagina kan voelen. En een website die handig inspeelt op je ‘Fear Of Missing Out’ door te laten zien dat er altijd iets te ontdekken en beleven valt.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!