Cases Digital design en development

Cases Royal Academy

Drie manieren om het verhaal te vertellen.

Al sinds de oprichting in 1768 is de Royal Academy of Arts een galerie en kunstacademie onder leiding van de meest vooraanstaande Britse kunstenaars en architecten; van Tracey Emin tot Norman Foster. De Royal Academy organiseert populaire tentoonstellingen in Londen, maar bezit ook een uitgebreide collectie boeken, brieven, archieven en kunstwerken. Deze verzameling vertelt een uniek verhaal over de Britse kunst van de afgelopen 250 jaar - maar is lang voor het grote publiek verborgen geweest.

Om dit verhaal aan verschillende doelgroepen te vertellen, creëerden we drie verschillende manieren om de unieke collectie van de Royal Academy te ontdekken.

Vraag

Ontsluit in de aanloop van ons 250-jarig bestaan onze collectie voor iedereen, van beginner tot kunstkenner. 

Royal Academy London - north facade

Oplossing

We hebben verschillende manieren om de collectie te ontdekken geïntegreerd in de website. Vooraf interviewden we kunsthistorici, vaste bezoekers, maar ook een jongere doelgroep over hun eisen en wensen. Kunsthistorici wilden een geavanceerde zoek-functie, maar de jongere doelgroep vroeg verrassend genoeg juist om niet te veel structuur.  Een tijdlijn lijkt bijvoorbeeld al snel op huiswerk.

We ontwikkelden daarom een speelse ‘visual explorer’. Kunstwerken die in eerste instantie random worden geselecteerd spelen de hoofdrol. Op basis van deze werken kun je jezelf verliezen in eindeloos doorklikken naar andere thema's, media en kunstwerken door de eeuwen heen.

Het ‘gewone’ zoeken naar de boeken, objecten en kunstwerken uit de collectie maakten we doodsimpel. Ook vanuit die gewone zoekmodule wordt je uitgedaagd om eindeloos door te klikken naar vergelijkbare kunstenaars, onderwerpen, technieken of andere verbanden.

We ontwikkelden daarnaast online audiotours, waarin kunstenaars en cultuurliefhebbers vertellen over hun 'top picks' uit de collectie. Een mooie manier om zelf thuis hoogtepunten uit de collectie te ontdekken en meer te leren over kunst en kunstenaars van de Royal Academy. En binnenkort ook te gebruiken als audiotour bij je bezoek aan de nieuwe uitbreiding van de Academy.

Royal Academy curated gallery on tour - design Fabrique

Resultaat

Drie verschillende manieren om de unieke collectie te ontdekken. Van functioneel tot speels. Voor de doorgewinterde kunstkenner, maar ook voor de absolute beginner. De online collectie vertelt daarmee het hele verhaal van 250 jaar Royal Academy.

Royal Academy London - Audio-tour developed by Fabrique

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel me terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!