Cases Digital design

Cases Van drie naar één met postnl.nl.

Van drie naar één met postnl.nl.

PostNL heeft het grootste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Fabrique maakte van drie verschillende sites van het postbedrijf er één door het ontwikkelen van de overkoepelende portal postnl.nl.

Vraag

Breng eenheid in de veelheid aan diensten en applicaties van PostNL. En stel de gebruiker weer centraal. Help hen efficiënt hun doel te bereiken, waarbij ze nooit twijfelen over het gevonden antwoord. Zorg ervoor dat het altijd toegankelijk is. Voor iedereen. Waar ze ook zijn. Ongeacht het device.

Oplossing

Eén portal voor alle informatie over post, pakketten en het bedrijf zelf. Niet de structuur van PostNL is het uitgangspunt, maar de gebruikersbehoefte: versturen en ontvangen. We ontwikkelden een helder systeem van hoofdnavigatie, subnavigatie en footer waarmee alle diensten van het postbedrijf ontsloten worden.

De vier ‘killer apps’ - de vier meest gebruikte functies van PostNL - kregen van ons een prominente plaats op de homepage. Externe websites van PostNL blijven verbonden via een zogenaamde ‘lifeline’, een klikbaar logo waarmee je weer makkelijk terugkeert naar de portal. Vanuit het ‘no wrong doors’-principe zorgen we ervoor dat de gebruiker hoe dan ook uitkomt bij wat hij zoekt.

Eenvoud staat voorop in de vormgeving. De horizontale dynamiek en het eigen PostNL-font geven de portal eigenheid. Door ruime marges en veel wit ontstaat een evenwichtig ontwerp dat hiërarchisch en scanbaar is.

De menselijke en verhalende fotografie laat verrassende momenten zien, van ‘ontvangersgeluk’ tot de passie en vindingrijkheid van de bezorger.

Resultaat

Een volledig responsive portal die je zo persoonlijk mogelijk de weg wijst naar het antwoord op jouw vraag. Een belangrijke eerste stap waarna PostNL de komende jaren ook het achterliggende online landschap tot een duidelijke eenheid kan omvormen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!