Cases Digital design

Cases Hollywood naar de polder halen.

Hollywood naar de polder halen.

Komende tijd zal het Nederlands Filmfonds zich extra inzetten om buitenlandse filmproducenten te interesseren voor Nederland. Filmen in Nederland brengt een reeks aan voordelen met zich mee, waaronder de incentiveregeling: buitenlandse producenten krijgen 30% terug van hun investeringen in Nederland. Fabrique bracht de rijkheid van onze filmindustrie samen in filmcommission.nl, het visitekaartje van Nederland als filmland.

Vraag

Maak de Nederlandse filmindustrie inzichtelijk en toegankelijk. En zet Nederland op de kaart voor buitenlandse producenten en investeerders.

Oplossing

Ons copyconcept ‘Take the Netherlands’ vormde het uitgangspunt voor een website en een campagne als introductie van de incentiveregeling. Als extra knipoog naar de filmwereld is ‘Take’ in het logo verwerkt als filmklapper.

De homepage brengt prominent kenmerkende Hollandse locaties in beeld. Dieper in de website zijn de locaties verder te verkennen met fullscreen foto’s en in page streetview. Op de kaart is de ligging ten opzichte van Schiphol altijd in beeld, want de korte afstanden zijn een belangrijk pluspunt voor filmen in Nederland. Binnen een paar klikken vindt de bezoeker ook alle producenten, crews, studio’s, acteurs en andere Nederlandse filmprofessionals.

Copy en stijl vormden ook de basis voor de bijbehorende production guide en campagnemiddelen.

Resultaat

Een compleet overzicht van de Nederlandse filmindustrie in één take. Op een aantrekkelijke manier toont de site de rijkheid van Nederland als filmland. ‘Take the Netherlands’ werd tijdens het filmfestival van Cannes 2014 feestelijk gepresenteerd.

Bekroond met een iF Communication Design Award 2015.

Meer weten over dit project?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!