Cases Digital design

Cases Zo bijzonder zijn alledaagse dingen.

Zo bijzonder zijn alledaagse dingen.

Science museum NEMO in Amsterdam laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Fabrique ontwikkelde in 2013 een nieuwe website voor het museum. Een site waarop ontdekken centraal staat.

Vraag

Ontwikkel een website die de doelstelling van NEMO ondersteunt om hét Nederlandse museum voor wetenschap worden.

Oplossing

Maak je wereld groter met NEMO; de website helpt je om op ontdekkingsreis te gaan door de wereld van wetenschap en techniek. Naast de gebruikelijke bezoekersinformatie worden thema’s als geluid, elektriciteit en constructie op een informatieve en inspirerende manier aangeboden.

Kun je zien wat je hoort? Hoe beweegt elektriciteit? Hoe bouw je het sterkst? Bezoekers krijgen antwoord op deze vragen door middel van filmpjes, opdrachten en weetjes. Van een tipi bouwen met de zaterdagkrant tot spruitjes eten met je neus dicht, met de uitdagende content kunnen bezoekers nu ook thuis of onderweg ontdekken hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

Resultaat

Een inspirerende tablet first website waarop je niet alleen het museum ontdekt, maar ook de wereld om je heen. E-nemo.nl maakt het bezoek aan Nemo ook voor- en achteraf leuker.

Meer weten over dit project?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!