Cases Digital design en development

Cases Collectie voor het museum zonder collectie.

Collectie voor het museum zonder collectie.

De Kunsthal Rotterdam neemt sinds 1992 een unieke positie in binnen het Nederlandse culturele landschap. Met spraakmakende en contrastrijke tentoonstellingen weet de Kunsthal op een toegankelijke manier een breed en nieuw publiek te trekken. We ontwikkelden in 2015 de nieuwe website van de Kunsthal.

De nieuwe site is bekroond met een iF Communication Design Award 2016.

Vraag

Laat ons een volgende stap in de digitale wereld zetten met een website die past bij het unieke karakter van de Kunsthal: verrassend, inspirerend en eigenzinnig.

Oplossing

De tijdlijn op de homepage vormt de kern van de website. De tijdlijn toont niet alleen wat er nu en straks in de Kunsthal te zien en te doen is, maar biedt ook een chronologisch overzicht van bijna 25 jaar aan opvallende tentoonstellingen. Daarmee geeft Fabrique het ‘museum zonder vaste collectie’ tóch een eigen ‘collectie’.

Met de uitgesneden hoeken en de striping weerspiegelt de vormgeving van de website de inrichting van de Kunsthal en de architectuur van Rem Koolhaas. De tentoonstellings-pagina’s zijn rijk opgezet. De verhalende pagina’s geven de bezoeker een brede kijk op kunstenaars, kunststromingen en andere culturen.

Met bijzondere video’s, integratie van social media en uitstapjes naar maatschappelijke onderwerpen verbinden de pagina’s – net als de Kunsthal zelf - kunst, cultuur en maatschappij. En zo vormt iedere pagina een tentoonstelling op zich.

Resultaat

Een verrassende en rijke site. De bezoeker van kunsthal.nl kan kiezen: snel naar de praktische informatie, diep het werk van een kunstenaar induiken, of lekker grasduinen door bijna 25 jaar aan contrastrijke en diverse tentoonstellingen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!