Cases Digital design

Cases Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond - Staan voor het kind.

Staan voor het kind.

Op 1 januari 2015 is de nieuwe Wet op de jeugdzorg ingegaan. De zorg voor de jeugd is nu helemaal ondergebracht bij de gemeente. Fabrique ontwikkelde de nieuwe positionering, naam en visuele identiteit voor de voortzetting van Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam.

Vraag

Positioneer onze vernieuwde instelling met een onderscheidende identiteit.

Oplossing

De rechten van het kind waren leidend voor de positionering. We herdefinieerden de kernwaarden als betrouwbaar, verantwoordelijk, verbindend en inventief. Een nieuwe, functionele naam vulden we aan met een emotionele descriptor: Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, voor het kind.

‘Voor het kind’ is ook het uitgangspunt van de visuele identiteit. Een turquoise vlak staat letterlijk en figuurlijk voor het kind, als een schild dat het kind beschermt.

Door het schild over fotografie of tekst te plaatsen laten we onomwonden zien wat Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond doet. Samen met fotograaf Martijn van de Griendt ontwikkelden we een set van 17 ongekunstelde foto’s met een rauw randje. Als we het schild combineren met tekst veranderen zinnen van negatieve aard in een positieve boodschap.

Resultaat

Simpel, direct en echt. Een identiteit die op een typisch Rotterdamse manier laat zien waar Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond voor staat: voor het kind.

Deze nieuwe visuele identiteit is in 2015 bekroond met een Red Dot Communication Design Award.

Meer weten over dit project?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!