Cases Digital design en development

Cases Ginger

Slow fashion.

Het Belgische modehuis FNG Group heeft internationaal succes met merken als Fred & Ginger, Expresso en Claudia Sträter. Met hun nieuwe merk Ginger biedt de FNG Group ‘slow fashion’; tijdloze kleding met de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid. Fabrique ontwikkelde de nieuwe webshop voor Ginger.

Vraag

Ontwikkel een nieuwe webshop en zet Ginger tegelijkertijd neer als merk.

Oplossing

In een aantal strategiedagen diepten we het concept ‘come as you are’ verder uit. ‘Come as you are’ gaat over jouw persoonlijke stijl en de vrijheid om te zijn wie je bent. Ginger staat voor kwaliteit, authenticiteit en eerlijkheid.

En Ginger draait om unieke kledingstukken. Collectors items, gemaakt om je persoonlijke stijl te complementeren. Om dit te benadrukken geven we elk kledingstuk een uniek nummer: ‘No 104/Collection one’.

Op de + Guests pagina’s presenteren gastcuratoren in hun eigen omgeving hun persoonlijke keuze uit de collectie van Ginger. Door het tonen van echte mensen in het echte leven laten we zien dat kleren je identiteit versterken.

Alle pagina’s van de webshop zijn ontworpen met veel aandacht voor detail. De moodboards met de winkeluitstraling waren ook uitgangspunt voor het ontwerp van de webshop; veel wit en zwart, ‘ruwig’ met grote beelden. De fotografie laat je de textuur van de stoffen bijna voelen.

Resultaat

Een webshop met een perfecte balans tussen branding en conversie. Stijlvol en persoonlijk zetten we het nieuwe merk Ginger stevig neer.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!