Cases Digital design

Cases Blue Mountain Center of Meditation

Alles vloeit als een gedachte.

The Blue Mountain Center of Meditation in Californië werd in 1961 opgericht door Eknath Easwaran. Easwaran ontwikkelde de passage meditation, een meditatievorm waarbij je door het herhalen van inspirerende passages tot spirituele groei komt. Na de dood van Easwaran houdt het team van het Blue Mountain Center zijn gedachtegoed levend. Enthousiast over ons portfolio vroegen ze Fabrique voor het ontwikkelen van hun nieuwe website, ons eerste project in de Verenigde Staten.

Vraag

Ontwikkel een website waarop iedereen op een aantrekkelijke manier kennis kan maken met passage meditation en de visie en ideeën van Eknath Easwaran.

Oprichter Eknath Easwaran

Oplossing

We maakten het gedachtegoed van Easwaran toegankelijk voor een breed publiek. In een 10-minuten-workshop maak je kennis met passage meditation en kun je zelf een test doen. In de overzichtelijke webshop vind je boeken, audio en video. Maar de belangrijkste rol is weggelegd voor de verhalen van Eknath Easwaran. Met een reader maakten we deze verhalen lekker leesbaar.

Voor de beelden bij de verhalen ontwikkelden we een illustratiestijl in aquarel. In de Servische kunstenaar Endre Penovác vonden we iemand die de aquareltechniek tot in de finesses beheerst. De inspirerende beelden dagen de fantasie uit en je voelt de persoonlijke ‘touch’ van de kunstenaar. Maar het belangrijkste is dat de aquarellen werken als een metafoor: alles vloeit als een gedachte. 

Blue Mountain Center of Meditation - homepage

Resultaat

Stijlvol zonder zweverig te worden. De prachtige geïllustreerde website zet de verhalen en het gedachtegoed van Eknath Easwaran op een inspirerende manier op de kaart.

Blue Mountain Center of Meditation - responsive design

Meer weten?

Bel Juriaan.

06-30408584

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!