Cases Digital design en development

Cases Toewijding zichtbaar maken.

Toewijding zichtbaar maken.

Al sinds 1922 brengt de Nederlandse Bachvereniging de muziek van Bach onder de aandacht van liefhebbers in binnen- en buitenland. Eigenzinnig en gedreven werpt het toonaangevende ensemble steeds weer nieuw licht op het werk van Bach.

In de aanloop naar het 100-jarig bestaan is de Bachvereniging gestart met een ambitieus project: All of Bach, het volledige oeuvre van Johann Sebastian Bach uitvoeren, opnemen in beeld en geluid en online met de wereld delen. Fabrique ontwikkelde de website allofbach.com voor de Bachvereniging.

Vraag

Ontwikkel een platform waarop we de komende jaren alle werken van Bach in video kunnen presenteren. En waar alle Bachliefhebbers inspiratie en verdieping vinden.

Oplossing

Met moderne middelen brengt All of Bach de sfeer van de oude muziek tot leven. Elk muziekstuk van Bach krijgt een eigen pagina waar je kunt kiezen uit vier rubrieken. Het werk is compleet te zien en te beluisteren. Musici vertellen over wat hun raakt in de muziek. Het verhaal achter de compositie wordt onthuld en in het forum is ruimte voor publieksreacties.

Allofbach.com is uitnodigend, maar niet schreeuwerig. De toon en vormgeving weerspiegelen de liefde en toewijding die de Bachvereniging steekt in het uitvoeren van de composities. Groots en meeslepend, en tegelijkertijd fijnbesnaard en intiem; klassiek maar niet oubollig.

Resultaat

Aangrijpend, verleidelijk, poëtisch en verrassend. All of Bach laat je speels de schoonheid van het werk van Johann Sebastian Bach ontdekken en trekt je zo steeds dieper de wereld van de muziek in.

Direct na lancering trok het platform al tienduizenden bezoekers uit niet minder dan 127 landen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!