Lowlands

Lowlands - Festival 2019

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads. En dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook met de website wil overbrengen. Overal staan daarom groot de caleidoscopische animaties. Wild, dwars en soms zelfs hypnotiserend.

  • Onze services
  • Digital design en development
  • Cultuur
  • Prijzen & Erkenning
  • iF Communication Design Awards
  • Dutch Design Award
  • Winner SXSW
Bezoek de website
Lowlands - Festival 2019

Digital flight to Lowlands' Paradise

Lowlands en Fabrique zijn al meer dan 20 jaar vrienden. Al sinds de allereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival, en sinds de 2017 editie samen met ontwerper Hansje van Halem. Hansje's ritmische en hypnotiserende lijnenspel vertaalde Fabrique naar online en maakten tegelijkertijd nieuwe stappen in interactie en techniek.

Mobile first design

De website is mobile first ontworpen. Natuurlijk, want veel fans bezoeken de site mobiel. Het lijnenspel krijgt ook daar het podium dat het verdient, zonder gebruiksgemak te verliezen. Met het Lowlands-tentje als centraal punt in de navigatie kun je altijd vinden wat je zoekt.

Blijf ontdekken

Net als op het festival zelf blijf je op de site nieuwe acts ontdekken. Via video’s en links naar social media en Spotify. En de nieuwe podcast LLowcast, interviews en ‘weetjes’.

Lowlands website 2019
De site is hallucinerend, dwars én gebruiksvriendelijk tegelijk. Met volop ruimte voor georganiseerde chaos en de typische Lowlands sfeer.

Patrick Rijks Visual designer

Samen met

De samenwerking bestaat uit een bont gezelschap van creatieven. Van hoofdontwerper tot animatoren, van software programmeurs tot interactie ontwerpers. Lowlands geeft alle partners veel vrijheid waardoor er onverwachte invalshoeken ontstaan. Dit zie je niet alleen terug in de marketinguitingen, maar ook in fysieke vorm tijdens het festival zelf.