Cases Branding en visual identity

Cases Perspectief in Zuidas

Perspectief in Zuidas

Het gebied Zuidas in Amsterdam is volop in ontwikkeling. De nieuwe bouwoperatie Zuidasdok gaat de komende jaren de bereikbaarheid verbeteren en laat Zuidas uitgroeien tot een gemengd stedelijk centrum voor wonen, werken en recreëren. Maar de omvangrijke werkzaamheden zullen ook de nodige overlast met zich meebrengen. Fabrique ontwikkelde het campagne- en communicatieconcept rondom het ambitieuze project.

Vraag

Hoe brengen we iedereen op de hoogte van wat er de komende jaren gebeurt zodat ze zo min mogelijk overlast ervaren?

Zuidas communicatieconcept Fabrique - bouwprojecten

Oplossing

‘Perspectief in Zuidas’: een overkoepelend communicatieconcept dat bij alle partijen begrip kweekt door de werkzaamheden vanuit alle gezichtspunten te laten zien. Het nieuwe merk Zuidas gaat de dialoog aan, informeert en verbindt. Op een eerlijke en empathische manier zetten we alles in perspectief: de gebouwen, de veranderingen, de overlast, de tijdsduur en de leefbaarheid.

Ambitie en succes zijn associaties die al bij Zuidas horen. Wij hebben daar leefbaarheid aan toegevoegd. Door iedereen die in Zuidas woont, werkt of reist perspectief te geven maken we het gebied en het bouwproject menselijk. De persoonlijkheid en toon van Zuidas is helder, behulpzaam, sympathiek en verrassend. Met soms een knipoog.

Het nieuwe logo van Zuidas wordt altijd aangevuld met een korte of lange boodschap. De kenmerkende komma vormt een brug tussen afzender en informatie. Door de ‘tilt-shift’ techniek in de fotografie lijken gebouwen, wegen en personen miniaturen te worden. Zo krijgen de gebouwen en de bouwwerkzaamheden iets vriendelijks en overzichtelijks. Groots, maar niet ongrijpbaar. Ambitieus, maar wel menselijk.

Zuidas campagne - Fabrique

Resultaat

Door de overlast in perspectief te zetten kweken we bij alle partijen begrip. Zodat bewoners, reizigers, werknemers en bedrijven de overlast niet alleen accepteren, maar het omvangrijke project zelfs gaan omarmen.

Zuidas communicatieconcept Fabrique - Zuidas informatiecentrum

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel me terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!