Cases Branding en visual identity

Cases Bever

Grenzen verleggen.

Bever was al een succesvol merk bij de fanatieke liefhebber van 'outdoor & travel'. Maar Bever had het gevoel dat er meer uit het merk viel te halen. Fabrique verzorgde het hele merktraject van de buitensportspecialist. Van de missie en merkpersoonlijkheid tot aan de campagnes.

Vraag

Help ons merk verder te groeien.

Oplossing

Hoe positioneer je een ijzersterk merk, met een wat stoffig imago weer helemaal in het nu? Hoe verlaag je de drempel voor mensen die niet de Mount Everest gaan beklimmen, maar wel behoefte hebben aan goed advies?

We hielpen Bever met het opnieuw bedenken waar het merk voor staat. Samen stelden we vast dat Bever er van overtuigd is dat buiten zijn goed is voor mens en natuur. En daarom zet Bever elke dag alles op alles om haar klanten naar buiten te helpen. Op die basis ontwikkelen we onze communicatie op alle touchpoints, van de online shop tot en met de radiocommercials.

We verbreedden de doelgroep. Van ‘Outdoor & travel’ maakten we ‘Gewoon naar buiten’. Want Bever is er niet alleen voor de doorgewinterde bergbeklimmer. Ook voor een regenjack voor de zondagse boswandeling ben je bij Bever aan het juiste adres.

En we claimden het marktleiderschap. Het geitenwollensokken-imago dat een beetje aan Bever kleefde zetten we buiten de deur. We profileren Bever als een gedurfde en onafhankelijke leider; iemand die grenzen verlegt.

De nieuwe identiteit vertaalden we in pakkende fotografie en een passende tone of voice en pay-off. Zomer en winter, fietsen en wandelen, vallen en opstaan: Buiten begint bij Bever.

Resultaat

Een catalogus, een website, een korte film en campagnes die allemaal één duidelijke merkboodschap uitdragen. Maar bovenal een buitengewone mentaliteitsverandering bij Bever: van de winkels tot het hoofdkantoor geloven ze in het nieuwe merk.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!